Fråga: Jag har hört att det är bra att skydda ens namn under flera toppdomäner. Räcker det inte att registrera en .s
Hej, jag har hört att det är bra att skydda ens namn under flera toppdomäner. Räcker det inte med att registrera en “.se” domän?
Legalbuddy svarar

Det beror helt på.  


Om du till exempel har en blogg som bara vänder sig till svenska besökare så räcke det fint med en .se domän. Om du har ett företag med kunder i Sverige rekommenderas att skydda ditt bolagsnamn samt eventuellt varumärke/produkt under toppdomänerna .se, .com, eventuellt .nu och .eu. Om du har planer på en expansion till fler länder eller kunder i andra länder behöver du skydda ditt namn under fler toppdomäner. Generellt sätt kan man säga att man bör äga sina brands på de marknader man finns på samt de marknader som man planerar att sälja till inom 5 år, plus de så kallade generiska toppdomänerna .com, .net, .org, info och .biz samt ett urval av de nya toppdomänerna, t.ex .online och .shop. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan