Fråga: Vad kostar det att registrera ett varumärke?
Hej Legalbuddy! Jag har tidigare tänkt att vi inte har behövt något varumärkesskydd men nu i samband med att företaget blir större så kanske det inte vore så dumt. Hur mycket kostar det att registrera sitt varumärke i Sverige och blir det dyrare om man även vill registrera varumärket i resten av världen?
Legalbuddy svarar

Myndigheternas officiella avgifter för ansökan om varumärkesskydd varierar beroende på land och antal varumärkesklasser. Nedan ser du kostnadsexempel för Sverige, EU och internationellt. 


Sverige 

Att registrera ett varumärke i Sverige kostar från 2 000 kr. Ju fler varumärkesklasser du väljer, desto högre blir kostnaden. 


EU 

Grundkostnaden för en varumärkesansökan i EU är 850 euro, inkluderat en varumärkesklass. För skydd i två klasser tillkommer en kostnad på 50 euro, och för ytterligare klasser tillkommer 150 euro per klass. 


Internationellt 

Kostnaden för en internationell varumärkesansökan varierar beroende på vilka länder och hur många klasser du vill registrera ditt varumärke i. 


Som exempel kostar varumärkesskydd i EU och USA i en klass runt 18 000 kr. En klass i EU, USA och Kina kostar 20 000 kr och en klass i EU, USA, Norge och Schweiz kostar 24 000 kr. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka en gratis varumärkesanalys.

Den optimala guiden för att förstå hur du skyddar ditt varumärke

Få hjälp att analysera hur dina immateriella tillgångar (IPR) kan skyddas.

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan