23 maj 2022

Legalbuddy ingår samarbete med Fenix Juridik och skapar digitala familjejuridiska tjänster

Legalbuddy ingår samarbete med Fenix Juridik och skapar digitala familjejuridiska tjänster

Med hjälp av Legalbuddys juridik-plattform kommer Fenix bygga upp digitala juridiska tjänster inom familjejuridik, där Fenix och Legalbuddy tillsammans kommer få ett komplett juridiskt erbjudande, oavsett om kunden är ett företag eller en privatperson

 

Legalbuddy tar åter på sig glädjehatten och presenterar ett nytt samarbete, denna gång inom familjejuridiken med jurist- och begravningsbyrån Fenix. Fenix avser att utveckla automatiserade familjerättsliga tjänster inom ramen för Legalbuddys plattform och tillsammans med Legalbuddy erbjuda både familjejuridik och affärsjuridik till kunder och samarbetspartners.


”Vi är fantastiskt glada över samarbetet och tilltalas av Fenix transparanta och kundfokuserade approach inom ett område som ofta är känsligt och kräver både kunskap och förtroende. Vi har båda digitalisering i vårt DNA men tror på digitala tjänster kombination med högkvalitativ rådgivning. Genom samarbetet kommer Legalbuddys plattform användas för att utveckla digitala tjänster inom privaträttens område därmed bredda Legalbuddys befintliga erbjudande", säger Joel Wickman, VD på Legalbuddy.


”När man råkar ut för ett dödsfall i familjen vill de flesta slippa konflikter och praktiskt strul. Därför behöver familjejuridiken demokratiseras och bli tillgänglig för många fler. Det kan vara jobbigt att ta tag i de här frågorna som kräver en kombination av tydlig och lättillgänglig digital information samt empatisk och erfaren personlig vägledning. Tillsammans med Legalbuddy kommer vi, med vår erfarenhet, att kunna ta fram precis de tjänster som vi vet skulle underlätta för så många", säger Robert Lindström, CLO på Fenix,


De digitala tjänsterna inom familjejuridik via Legalbuddys plattform beräknas lanseras efter sommaren.

 

Om Legalbuddy

Legalbuddy är ett legal tech bolag som tillhandahåller den digitala bolagsjuristen Legalbuddy Plus till Sveriges företagare. Genom att förena automatiserade juridiska tjänster och avtalshantering med rådgivning från erfarna bolagsjurister har Legalbuddy skapat en unik affärsjuridisk helhetslösning till ett förutsägbart fastpris.

 

Om Fenix

Sedan 2014 har Fenix med gedigen erfarenhet, empatiska medarbetare och smarta digitala tjänster, arbetat för sinnesro i livets allvarligaste stunder. Fenix demokratiserar familjejuridiken och hjälper tusentals familjer varje år med arrangemang och rådgivning vid bl.a. dödsfall i Sverige och i Storbritannien. Tack vare Fenix digitala plattform kan familjer på ett tryggt och säkert sätt få personlig hjälp att planera i lugn och ro hemma. Fenix investerare inkluderar Zaal Management och Brightly Ventures.

 

Kontaktpersoner:

Joel Wickman, VD Legalbuddy, tel. nr. +46 (0) 70 364 70 82

Robert Lindström, Chief Legal Officer Fenix tel. nr +46 (0) 259 16 67

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan