03 september 2022

Legalbuddy växer med en ny stjärna, Karl

Legalbuddy växer med en ny stjärna, Karl

Kontoret växer med vår yngsta förmåga (hittills), Karl Womack, och ingen är gladare än vi! Vi hälsar Karl varmt välkommen som trainee i teamet och tar tillfället i akt att ställa några frågor.


VARFÖR VILL DU JOBBA MED AFFÄRSJURIDIK?

Jag har sedan tidig ålder haft ett intresse för såväl juridik som ekonomi vilket gjort att jag sedan jag började läsa juristprogrammet intresserat mig för det affärsjuridiska området. Affärsjuridik innebär stor omväxling och en möjlighet att ha utbredd kontakt med företag vilket är något jag tycker är superkul. Innan jag började läsa juridik på universitetet kändes juridiken ofta som ett hinder eller ett problem - detta upplevde jag inte minst i samband med att jag drev ett UF-företag under gymnasiet. Därför anser jag att Legalbuddy är en viktig aktör som kan ändra denna syn och göra det möjligt för tillväxtföretag och mindre bolag att hålla koll på relevanta regler, tillvarata sina rättigheter och enkelt skapa avtal anpassade efter deras behov. 

 

VAD ÄR DIN BAKGRUND?

Jag befinner mig i mitten av mina studier vid Lunds universitet och de områden som hittills har intresserat mig mest är associationsrätt, arbetsrätt och allmän förmögenhetsrätt. I samband med studierna arbetar jag deltid på Legalbuddy vilket tillåter mig att även arbeta mer praktiskt med juridiken. 

 

VILKA ÄR DINA SPECIALOMRÅDEN?

Jag ägnar mig främst åt rådgivning till kunder. Jag besvarar även mer generella frågor avseende juridiska problem som därefter publiceras offentligt på hemsidan. Utöver det arbetar jag även med att ta fram nya automatiserade avtal.  

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan