Fråga: Försäljning av bolag
Vad är viktigast att tänka på när jag säljer mitt bolag?
Legalbuddy svarar

Stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga!


Det finns många aspekter att överväga när det gäller att sälja sitt bolag. För att överlåtelsen ska ske så smidigt som möjligt är det bästa rådet jag kan ge att tydligt specificera vad som omfattas i överlåtelseavtalet så att köparen och säljarens förväntningar stämmer väl överens. Vad överlåtelseavtalet bör reglera beror på just din specifika situation.


För att få en översikt om vad som är viktigast att tänka när man ska sälja och köpa företag så kan du ladda ned våra checklisa här. Vi kan också hjälpa dig med att analysera ett befintligt avtal eller skriva ett nytt aktieöverlåtelseavtal.


Börja gärna med att boka ett gratis möte för att se närmare på förutsättningarna i just din situation och få mer specifika råd. Att ta hjälp av en erfarna rådgivare kan vara värdefullt för att undvika framtida tvister.Att sälja bolag kräver förberedelser. Vår checklista gör det lite enklare att planera för din kanske viktigaste affär.

Går du i exit-tankar? Läs vårt whitepaper om hur du förbereder ditt företag inför försäljningen.

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan