Fråga: Hjälp att ta fram optionsavtal 
Hej, vi vill ge anställda nyckelpersoner optioner och tror att vårt företag uppfyller kraven för att ge ut KPO:er. Kan ni hjälpa oss att ta fram optionsavtal till anställda? Hur ser processen för KPO:er ut?
Legalbuddy svarar

Tack för din fråga! Självklart kan vi hjälpa dig att ta fram optionsavtal.


Vi har en digital tjänst, Optionsautomaten, där du till ett fast lågt pris kan skapa ett komplett optionsprogram. Legal Works Advisory står bakom Optionsautomaten och deras erfarna jurister hjälper dig igenom hela processen. 


Som första steg rekommenderar vi att du gör självtestet för att se om ditt företag uppfyller kraven för att ge ut kvalificerade personaloptioner - LÄNK till självtest. Om ditt företag inte uppfyller kraven för KPO så finns andra alternativ t.ex. teckningsoptioner och aktier med vesting. Boka ett gratis coachingmöte för att diskutera de olika alternativen med en jurist. 


Om Optionsautomaten 

Optionsautomaten är ett digitalt verktyg som automatiserar processen för kvalificerade personaloptioner. Det är en trygg och smart lösning för start-ups som vill ha ett incitamentsprogram på plats till en rimlig kostnad. Genom att standardisera en lösning som levereras i ett digitalt arbetsflöde kan vi erbjuda en snabb och kostnadseffektiv hjälp. Du loggar in och tar fram all nödvändig dokumentation, lämnar information om de personer som omfattas av optionsprogrammet och skickar ut avtalen för e-signering – allt i en och samma digitala plattform.  Läs mer om optionsautomaten här.

Få hjälp med ett optionsprogram till fast pris


Optionsautomaten är ett digitalt verktyg som automatiserar processen för kvalificerade personaloptioner.

Få hjälp med ett teckningsoptionsprogram till fast pris

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan