Fråga: Mall för att sälja en del av bolaget till en parter
Hej jag vill sälja 25% av mina 100% i mitt AB till min nya kompanjon. Vi har kommit överens om att hon ska få betala av summan vid den första utdelningen då företaget just nu inte har så stort värde så blir det 25% av aktiekapitalet. Hur skriver man bäst ett avtal på detta? När jag gick med här så sas det att det skulle finnas en mall att ladda ner för ett partneravtal men jag kan inte hitta igen det. Tack!
Legalbuddy svarar

Tack för din fråga! Som Legalbuddy Plus-kund har du tillgång till färdiga avtalsmallar som enkelt går att skapa och skräddarsy.


Börja med att logga in på kundportalen och välj sedan "Mina dokument" i menyn till vänster. Klicka på den orangea knappen ”Skapa nytt” och välj alternativet ”Skapa nytt avtal”. Där ser du en lista med alla avtalsmallar vi erbjuder. Välj "Aktieöverlåtelseavtal", skriv in ett namn på avtalet i pop-up-rutan och tryck på knappen ”skapa avtal”. Följ sedan instruktionerna och besvara frågorna som du ser till höger om avtalet. När du är klar är det bara att klicka i rutan för att acceptera villkoren och välja ”Save and download”. 


Hör gärna av dig igen om det uppstår fler frågor!

Skriv ett aktieöverlåtelseavtal för att reglerar rättigheter och skyldigheter vid köp av aktier.

Skapa ett aktieägaravtal till fast pris med hjälp av erfarna affärsjurister.

Dags att bilda bolag? Det är mycket att tänka på, men vi har sammanfattat de viktigaste sakerna för dig. 

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan