Fråga: Uppsägningstid när anställd säger upp sig
Hej, En av våra anställda sa upp sig fredag 8 december. Hans uppsägningstid är 3 månader. Vilket är hans sista arbetsdatum enligt anställningsavtalet?
Legalbuddy svarar

Hej, tack för din fråga!


Om den anställde har en uppsägningstid på tre månader så är den sista arbetsdagen 8 mars. Den anställdes uppsägningstid beror på om ni har kollektivavtal eller inte. Uppsägningstiden enligt kollektivavtal varierar normalt beroende på hur länge den anställde varit anställd, vanligtvis mellan 1-3 månader uppsägningstid när en anställd säger upp sig. Om det saknas kollektivavtal och ni inte avtalet om annat i anställningsavtalet, så har anställda enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid oavsett hur länge de varit anställd.


Hoppas detta besvarade din fråga och behöver du vidare vägledning är du varmt välkommen att boka ett coachingmöte.Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Skriv avtal om avslutande av anställning för att reglera villkoren för uppsägningen av anställd.

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan