Fråga: Vem ska signera årsredovisningen?
Hej, Vi har gjort ändringar i bolagets styrelse innebärande att en styrelseledamot har ersatts av en ny. Frånträdet av den tidigare ledamoten och tillträdet av den nya registrerades hos Bolagsverket efter räkenskapsårets slut men innan årsredovisningen lämnats in. Vi undrar nu om det är den tidigare ledamoten eller den nya som ska signera årsredovisningen?
Legalbuddy svarar

Hej,


Tack för din fråga.


Det avgörande för vem som ska signera årsredovisningen är vem som vid tidpunkten för inlämnandet av årsredovisningen är registrerad såsom styrelseledamot i bolaget. I och med att den tidigare styrelseledamoten inte längre är registrerad hos Bolagsverket ska denne inte heller signera årsredovisningen, oavsett att denne varit ledamot under räkenskapsåret. Istället ska den nya ledamoten tillsammans med övriga ledamöter som är registrerade hos Bolagsverket signera årsredovisningen och lämna in till Bolagsverket.

Det är mycket att tänka på inför en bolagsstämman. Med vår checklista har du en enkel vägledning att följa. Checklistan gäller privata bolag.

Få hjälp att kvalitetssäkra kallelse och stämmoprotokoll inför stämma till fast pris.

Skapa ett aktieägaravtal till fast pris med hjälp av erfarna affärsjurister.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan