Fråga: Bör man ha sina domännamn samlade hos en och samma registrar?
Hej, vi har registrerat ett domännamn hos en registrar och vi ska nu dels återförnya domänen och dels registrera ytterligare en domän. Bör man samla samtliga domäner hos en och samma registrar eller kan man ha de registrerade hos olika?
Legalbuddy svarar

Ja, genom att ha dina domäner hos en och samma registrar får du bättre kontroll, smidigare managering och fakturering och kan få stöd i dina strategiska beslut rörande din immaterialrätt. Motsatsen, att ha domänerna utspridda hos olika leverantörer kan vara en effekt av otydliga rutiner internt, att man inte insett vikten av kontrollen över sina domännamn eller andra skäl. Det gör det mycket knepigare att göra till exempel tekniska ändringar, att faktureringsmodellen varierar och även intervallen på fakturorna, vilket i slutändan kan göra att du tappar ditt domännamn. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan