Fråga: Bör man registrera domäner med bindestreck eller sammanskrivet?
Hej, vi ska registrera vår domän och har nu ett stort frågetecken eftersom vi är osäkra på om man bör registrera domänen med ett bindestreck eller om vi ska registrera det sammanskrivet. Finns det något som är bättre än den andra eller spelar det helt enkelt ingen roll?
Legalbuddy svarar

Det finns olika skolor här. För Google spelar det ingen roll, de kommer att indexeras på samma sätt. Eftersom man inte kan ha ett mellanslag i ett domännamn är antingen sammanskrivning eller bindestreck de vedertagna alternativen. Lite beroende på budget kan ni välja antingen eller. Om ni har möjlighet så välj båda alternativen. I vissa länder är det väldigt populärt med bindestreck, som i Tyskland. Så om ni vänder er till den tyska marknaden så överväg att registrera domäner med bindestreck. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan