Fråga: Google och Yahoo´stränga krav på e-postautentisering - syftar till att minska hot och spam
Vad innebär de nya strängare e-postautentiseringskraven från Google och Yahoo för mitt företag, och hur går jag tillväga för att implementera dessa förändringar för att säkerställa att mina nyhetsbrev når fram till mina kunder?
Legalbuddy svarar

Hej, tack för att du vänder dig till oss med din fråga!


Från och med den 1 februari 2024 inför e-postjättarna Google och Yahoo strängare krav för avsändare av massutskick av e-post

Dessa nya krav ska minska mängden skräppost i användarnas inkorgar. För att uppfylla dessa krav måste alla avsändare implementera en lösning för e-postautentisering, som exempelvis ECP (Email Compromise Protection). E-postautentisering förhindrar så kallad domänkapning där cyberbrottslingar utger sig för att tillhöra en organisation genom e-postkommunikation. 

  

För att undvika att meddelanden blockeras eller hamnar direkt i mottagarnas skräppostmappar, måste avsändare även hålla sina skräppostfrekvenser under den nya gränsen på 0,3%. Om ett företag inte implementerar e-postautentisering innan 1 februari 2024 kan leveransförmågan av meddelanden till kunder med Gmail- och Yahoo-konton kraftigt försämras. 

 

Företag som skickar mer än 5 000 e-postmeddelanden per dag måste uppfylla ytterligare krav, såsom implementering av SPF (Sender Policy Framework) och DKIM (DomainKeys Identified Mail) autentiseringsmetoder, ha en DMARC-post på plats, säkerställa att meddelanden klarar DMARC-anpassning och göra det enkelt för mottagare att avregistrera sig med ett enda klick. 

  

Email Compromise Protection bidrar till ett skydd mot e-postbedrägerier samtidigt som den skyddar organisationens kunder och leverantörer. Genom att använda ECP tillsammans med ett VMC-certifikat kan företag inte bara uppfylla de nya kraven från Google och Yahoo utan också visa sin logotyp i kundens inkorg, vilket ökar igenkännandet och förtroendet. 


Sammanfattningsvis, för att uppfylla de nya kraven behöver ni implementera Email Compromise Protection (ECP). Börja med en Email Deliverability Assessment med en av våra experter, analysen kommer att lägga grunden för en skräddarsydd implementeringsplan. Om du har frågor eller behöver vidare vägledning är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Boka 30 min gratis rådgivning med Portsgroup, utan förbindelser!

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan