Fråga: Har ni ett konsultavtal på engelska?
Hej, Jag har precis börjat med ett konsultbolag inom IT med hjälp av Wint. Nu behöver jag skriva ett konsultavtal mellan mitt företag och mitt kundföretag (jag kommer att jobba som konsult hos min kund). Jag frågade Wints support om hjälp med avtalet och de hänvisade till er! Har ni någon mall (på engelska - min kund är inte i Sverige) som jag kan använda?
Legalbuddy svarar

Hej,


Tack för att du vänder dig till oss på LegalBuddy! Som konsult har man inte samma skydd som en arbetstagare hos kundföretaget. Det saknas dessutom särskilda lagar och regler för just konsulter. Därför är det viktigt att skriva ett avtal mellan konsulten och kundföretaget för att tydliggöra vad uppdraget innebär och andra detaljer kring arbetet. Klicka här för att ladda ner vår checklista med det viktigaste att tänka på när man skriver konsultavtal.


Vi erbjuder konsultavtal på både engelska och svenska som enkelt går att fylla i online och kan signeras för hand eller elektroniskt med BankID. Logga in på LegalBuddys kundportal, välj "Mina dokument" och tryck på "Skapa nytt avtal från mall". Välj sedan "Consultancy Agreement" i listan med avtal för att börja fylla i det engelska konsultavtalet.


Eftersom konsulter verkar inom många olika branscher och uppdraget kan se olika ut är det viktigt att skriva ett utförligt konsultavtal. Om du önskar hjälp med att upprätta ett kvalitetssäkrat konsultavtal tillsammans med en jurist som kan anpassa det efter just din situation erbjuder vi Konsultavtalspaketet till ett fast pris.


Du får gärna höra av dig i vår chatt eller ställa fler frågor till oss. Slutligen önskar jag dig stort lycka till med det nya konsultuppdraget!

Ska du anlita en konsult? Vad är viktigt att tänka på? Ladda ner vår checklista så får du koll!

Skriv ett konsultavtal på engelska, för att anlita extern kompetens eller arbetskraft.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan