Fråga: Kan det vara bra att ha en strategi för sin domännamnshantering?
Hej, vi har ett flertal olika domäner som är registrerade hos olika registraer och med olika löptider. Vi börjar nu känna att det är lite svårt att hålla reda på allt och undrar hur man bör tänka för att skapa en bra strategi för sin domännamnshantering?
Legalbuddy svarar

Ja, särskilt om du har några brands och ett större antal marknader rekommenderas en strategi. Genom att ha ett strategiskt angreppsätt är det lättare att ha stöd i att ta beslut kring vilka domäner som man bör registrera och vilka som inte behöver skyddas. Strategin bör ta i beaktan vilka brands man har, vilka marknader man säljer till, bransch, hur konkurrenter gör och kan även innefatta mer detaljerad information om till exempel vilket bolag som skall äga domännamnen, eller hur de skall pekas, samt andra tekniska inställningar. Ta gärna kontakt med vår partner Ports Group för att få hjälp med en strategi för er domänhantering. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan