Fråga: Kan man registrera domännamn på mer än 1 år?
Hej, vi driver ett mindre bolag och ska nu registrera ett domännamn. Vi har kollat runt lite på internet och ser att det går att skydda domänen i ett år vilket känns väldigt kort. Är det möjligt att registrera ett domännamn på mer än 1 år?
Legalbuddy svarar

Under många toppdomäner (.com, .se etc) är det möjligt att registrera på upp till 10 år, och även att förnya domänen på 10 år. Under vissa toppdomäner är 1 år max. Om du väljer en leverantör som har automatisk förnyelse behöver du inte registrera domänen på mer än 1 år åt gången och du väljer själv när du vill säga upp din domän, om du inte gör något alls kommer domänen förnyas per automatik. Det ger en trygghet för dig som kund att inte behöva bekymra dig om förnyelsen genom att ha automatisk förnyelse. Vår partner Ports Group erbjuder automatisk förnyelse av domännamn, kontakta gärna dem för hjälp med att få kontroll över din domänhantering. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan