Fråga: Måste man vara norsk medborgare för att få registrera en domän i Norge?
Hej, Mitt företag är främst etablerat i Sverige men även till viss del i Norge och Danmark. Jag har en registrerad domän i Sverige men vill nu även registrera en domän i Norge. Jag har gjort lite research och läst att man måste vara norsk medborgare för att få registrera en domän i Norge. Finns det någon möjlighet att komma runt dessa regler eller är det ett tvingande krav för registrering?
Legalbuddy svarar

Du behöver antingen vara norsk medborgare eller ha ett norskt bolag för att få registrera en domän i Norge. Många leverantörer erbjuder hjälp med att uppfylla detta krav, genom så kallad lokal närvaro eller proxy. Det är en tjänst som innebär att ett norskregistrerat bolag/filial kommer att stå som ägare för domännamnet. Det tas ofta ut en avgift för tjänsten eftersom det kostar leverantören att ha ett sådant bolag och det är en service för kunden för att uppfylla regler som de annars inte hade uppfyllt. Som kund är det viktigt att det finns ett avtal som reglerar att ni är den egentliga innehavaren av domänen rent juridiskt, vilket leverantörer som erbjuder den här typen av tjänst skall tillhandahålla. Behöver du hjälp med att registrera en domän i Norge? ta kontakt med vår partner Ports Group. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan