Fråga: Mitt domännamn håller på att löpa ut, hur förnyar jag mitt domännamn?
Hej, för ett år sedan registrerade vi vårt domännamn. Nu håller det på att löpta ut vilket gör att vi vill förlänga skyddet. Hur förnyar jag domännamnet och är det då möjligt att skydda det i mer än ett år?
Legalbuddy svarar

Ta kontakt med din registrar i första hand. De flesta registrarer har en kontrollpanel där du kan logga in och förnya din domän. Många leverantörer erbjuder också automatisk förnyelse av domännamn. Använd en sådan registrar om du har ett företag. Det kan bli mycket kostsamt, stökigt och ansträngande att tappa din domän eftersom e-posten kommer sluta att fungera, din hemsida kommer slockna och dessutom kan någon annan registrera din domän om den inte förnyas i tid. Du kan också välja att förnya din domän på mer än 1 år för att slippa förnya den varje år. Vår partner Ports Group erbjuder automatisk förnyelse av domännamn, kontakta gärna dem för hjälp med att få kontroll över din domänhantering. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan