Fråga: När bör man ansöka om varumärkesskydd?
Hej, Jag har precis startat ett nytt företag och funderar lite kring hur man ska resonera kring varumärkesskydd. I vilket stadie bör man ansöka om att skydda sitt varumärke?
Legalbuddy svarar

För att beviljas varumärkesskydd måste du kunna motivera hur du avser använda ditt varumärke såväl idag som under kommande fem år. Du bör alltså inte registrera ett varumärke bara för registreringens skull, utan avsikt att använda det. 


Ansökning om varumärkesskydd sker lämpligast när du har en tydlig plan för hur och när du ska använda varumärket. Som nämnts ovan har du enligt användningskravet fem år på dig att kunna bevisa att du använder varumärket. Misslyckas du med det finns risk att du kan få ditt varumärke avregistreras och att skyddet därmed upphör. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka en gratis varumärkesanalys.


Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Den optimala guiden för att förstå hur du skyddar ditt varumärke

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan