Fråga: Räcker det inte med att registrera bolagsnamn?
Hej, Jag har inte ansökt om varumärkesskydd för att få något skydd eftersom jag har tänkt att man får skydd genom sin registrering hos Bolagsverket. Räcker det inte med att registrera sitt bolagsnamn där och vad blir skillnaden om man istället registrerar sitt varumärke hos PRV?
Legalbuddy svarar

Företagsnamnet är namnet på företaget och varumärket är ditt kännetecken för din produkt eller tjänst. Företagsnamnet och varumärket behöver inte vara samma. 


Genom att registrera ett handelsbolag, kommanditbolag eller enskild verksamhet får du skydd i länet där verksamheten är registrerad. Aktiebolag och ekonomiska föreningar får skydd i hela Sverige. Man får skydd inom bolagets verksamhetsbeskrivning. 


Ett varumärke ger bolaget skydd i andra geografiska områden än endast inom sitt eget län eller inom landet. Det ger också ett mer omfattande skydd för företagets produkter eller tjänster som erbjuds. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte där vi hjälper dig med ditt varumärkesskydd.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Den optimala guiden för att förstå hur du skyddar ditt varumärke

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan