Fråga: Sekretessavtal för produkttestare
Hej! Vi håller på att bygga en prototyp till vår produkt (en wellness app) som vi snart kommer att testa med ett antal personer för att samla in feedback och input. Vi vill därför teckna ett sekretessavtal med dessa personer eftersom vi kommer dela med oss av delar av vår produkt. Personerna kommer eventuellt också dela med sig av personliga reflektioner och privata detaljer kring deras egna välmående. Jag undrar därför hur man bäst kan formulera detta i sekretessavtalet så att även de känner sig trygga gentemot oss under frågan: What is the purpose of the information exchange? Tex: "the Parties intend to discuss the following: present parts of party 1's product and content to collect feedback and input from party 2 based on their private reflections" Rekommenderar ni att man är mer specifik än så? Stort tack på förhand för hjälpen!
Legalbuddy svarar

Hej!

Tack så mycket för er fråga. I sekretessavtal är det viktigt att ändamålet med informationsutbytet är tydligt. Klausulen som specificerar ändamålet sätter nämligen ramarna för vilken rätt parterna har att använda sig av den konfidentiella informationen. I ert fall verkar det lämpligt att ha ett tvåvägsavtal som skyddar dels informationen om er produkt, dels den feedback som testaren lämnar till er.  Det här korrelerar med 3 § lagen (2018:588) om företagshemligheter som utesluter företagshemligheter som anskaffats, utnyttjats eller röjts med innehavarens samtycke. Därför är det nödvändigt att klargöra ändamålet med utbytet av information så att det beskriver det faktiska syftet på ett tydligt sätt. Samtidigt är det viktigt för er del att ni får använda feedback-information till er utveckling. Vill ni även använda information i marknadsföringssyfte kommer ni behöva skriva det särskilt eller inhämta ett samtycke i framtiden.

 

Med tanke på att ert sekretessavtal är tänkt att möjliggöra för underlag till utvecklingen av er produkt och kommer baseras på testare som delar privat information föreslår jag en formulering i stil med följande:

 

”the Parties intend to discuss the following: the product of Party 1 (a wellness app) , including data and other information related to the development of the product, in order to collect input and feedback from Party 2 when testing out the product, which data is intended to be used for internal development purposes of Party 1.”

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Om du önskar närmare rådgivning är du varmt välkommen att boka in ett möte med oss.

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan