Fråga: Starta upp bolag i Norge
Hej Jag vill starta ett e-handels bolag i Norge, men saknar någon adress I Norge. Så jag undrar ifall man på något sätt kan ordna en adress till bolaget?
Legalbuddy svarar

Stort tack för att du vänder dig till oss med din fråga!


Av frågan framgår att du vill starta företag i Norge utan att ha en fysisk adress. För att registrera och driva ett bolag i Norge krävs det vanligtvis att företaget har en norsk adress. Detta är viktigt både för formella skäl och för att kunna hantera officiell korrespondens samt uppfylla kraven från norska myndigheter. Du kan undersöka nedan tillvägagångssätt:


  1. Virtuellt Kontor: En lösning är att använda sig av tjänster som erbjuder virtuella kontor i Norge. Ett virtuellt kontor ger dig en officiell företagsadress utan att du behöver hyra fysiska kontorslokaler. Många virtuella kontorstjänster erbjuder också tilläggstjänster som posthantering och telefonservice.
  2. Registrerad Företagsadress: Ett annat alternativ är att anlita en tjänsteleverantör som erbjuder registrerade företagsadresser. Detta är ofta advokatbyråer eller företag som specialiserar sig på företagstjänster. De kan även bistå med ytterligare administrativa tjänster som kan krävas för att upprätthålla företagets verksamhet i Norge.
  3. Samarbetspartner eller Agent: Om du har affärsrelationer eller partners i Norge, kan du eventuellt komma överens om att använda deras adress som din företagsadress. Det är viktigt att detta avtal formaliseras korrekt för att säkerställa att det uppfyller norska lagkrav.


Viktigt att notera är att det kan finnas fler krav för att starta upp ett företag i Norge. Beroende på din affärsverksamhet och företagets struktur kan det finnas ytterligare krav som måste uppfyllas, såsom momsregistrering eller särskild tillståndsgivning. Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med en norsk aktör eller läser mer på Brønnøysundregistrene, den norska motsvarigheten till Bolagsverket, eller på denna hemsida. Hoppas detta besvarade din fråga!

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Missa inte detta när du startar upp verksamheten.

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan