Fråga: Vad är ett Memorandum om Understanding?
Vad är ett Memorandum of Understanding (MoU) och när använder man sig av ett sådant avtal?
Legalbuddy svarar

Tack för att du vänder dig till oss med din fråga. Nedan kommer en kort redogörelse för vad som kännetecknar ett memorandum of understanding.


Ett memorandum of understanding (nedan kallat MoU) är ett icke-bindande avtal som syftar till att beskriva en gemensam handlingsplan mellan två eller flera parter och hjälpa till att se till att alla parter är på samma sida. Ett MoU liknar till viss del ett Letter of Intent, däremot skiljer sig MoU-avtalet på det sättet att det ofta används för att specificera omfattningen och syftet med en pågående förhandling. Ett MoU blir främst aktuellt när bolag planerar att samarbeta i ett projekt där man vill fastställa gemensamma mål och förväntningar på samarbetet. Genom att upprätta ett MoU-avtal kan man lösa eventuella meningsskiljaktigheter och tvister innan bindande avtal ingås mellan parterna.


Hoppas detta besvarade din fråga. Om du har fler frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Legalbuddy och boka in ett gratis coachingmöte.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan