Fråga: Vad är ett Term Sheet?
Vad är ett Term Sheet?
Legalbuddy svarar

Som ett första steg vid förhandling av en investering eller ett företagsförvärv upprättar parterna ett gemensamt term sheet. Term sheet är ett icke bindande dokument som innehåller de huvudsakliga kommersiella och legala villkoren för affären. En investeringsprocess med alla dess steg kan ta lång tid och kosta mycket pengar. Genom att tidigt upprätta ett term sheet lämnar parterna en avsiktsförklaring om att agera för att nå slutförhandling. Så länge inget oväntat dyker upp senare under en due dilligence kommer sannolikt affären att bli av. 


I normala fall är det investeraren som presenterar ett första förslag på term sheet. Ett Term Sheet bör täcka de övergripande och viktigaste aspekterna utan att gå in på detaljer. När parterna har kommit överens om term sheet påbörjas de sista delarna av due diligence samtidigt som förslag till förvärvs / investeringsavtal och aktieägaravtalet upprättas.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Att köpa bolag är både riskfyllt och komplext. Vår checklista guidar dig genom de olika stegen.

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan