Fråga: Vad är Incoterms?
Vad är Incoterms för något och i vilka sammanhang använder man sig av dem?
Legalbuddy svarar

Tack för att du vänder dig till Legalbuddy med din fråga. Nedan kommer en redogörelse för vad Incoterms är och när reglerna används.


Incoterms, eller International Commercial Terms är standardregler om leverans som avser att precisera vem som bär ansvaret för varor under transport. Eftersom reglerna är internationellt erkända så minskar risken för missförstånd och problem samt underlättar vid internationella transaktioner och avtal. Det är Internationella Handelskammaren (ICC) som ansvarar för att uppdatera och ge ut reglerna. Den senast uppdaterade versionen är från 2020 och det är dessa som idag används mest frekvent. Genom att använda sig av Incoterms vet parterna vilka regler de har att förhålla sig till och risken för avtalstvister minskar.


Hoppas detta besvarade din fråga. Om du har fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Legalbuddy.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan