Fråga: Vad betyder Golden Handcuffs?
Vad menar man när man pratar om Golden Handcuffs?
Legalbuddy svarar

Tack för att du vänder dig till Legalbuddy med din fråga. Nedan kommer en kort redogörelse för vad som menas med Golden Handcuffs.


Golden handcuffs syftar på en eller flera finansiella förmåner som bolag kan använda för att uppmuntra anställda att stanna kvar som anställda. Det finns olika incitamentsprogram som företag kan använda sig av, t.ex. personaloptioner, teckningsoptioner eller kvalificerade personaloptioner. Läs mer om skillnaderna mellan de olika incitamentsprogrammen här. Om ett företag uppfyller kraven för att ge ut kvalificerade personaloptioner så är det ett förmånligt sätt att skapa incitament för anställda och nyckelpersoner att stanna kvar i bolaget.


Hoppas detta besvarade din fråga. Om du funderar över huruvida ditt företag uppfyller kraven för att ge ut kvalificerade personaloptioner kan du göra vårt självtest här. Om ditt företag inte uppfyller kraven så erbjuder vi även hjälp för att ta fram teckningsoptionsprogram till fastpris, vilket du kan läsa mer om här.

Optionsautomaten är ett digitalt verktyg som automatiserar processen för kvalificerade personaloptioner.

Få hjälp med ett optionsprogram till fast pris


Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).


Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan