Fråga: Vad bör man tänka på vid registrering av domännamn?
Hej, jag har ett nystartat företag och har varken en hemsida eller något registrerat varumärke. Jag tänker att en bra start är att registrera ett domännamn. Hur går jag tillväga och vad bör jag tänka på?
Legalbuddy svarar

Registrera ditt bolagsnamn, registrera ditt varumärke eller produktnamn om det inte är samma som ditt bolagsnamn. Registrera hellre fler toppdomäner och länder än du initialt tänker dig behöva. Det är alltid enklare och billigare att registrera domäner när de är lediga än att köpa dem på andrahandsmarknaden. Tänk även på branschtermer och kampanjnamn som kan vara bra att registrera som domännamn, samt typos (felstavningar). Om du har en hemsida, tänk på att köpa till eller slå på SSL certifikat i din kontrollpanel, vilket ökar tilltron för dina besökare samt förbättrar din ranking på Google.  


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan