Fråga: Vad kan hända om man inte har varumärkesskydd?
Jag undrar lite kring vilka konsekvenserna blir med att strunta i att skydda sitt varumärke. Vi har insett att det är en ganska komplicerad process och vi är ett lite mindre företag med en förhållandevis stram budget. Finns det några risker med att inte ansöka om varumärkesskydd?
Legalbuddy svarar

Du kan inte vara säker på att du inte gör intrång på någon annans varumärke och riskerar då juridiska och ekonomiska konsekvenser från andra parter. Med ett skyddat varumärke är du fri att agera på den skyddade marknaden utan att någon annan kan sätta stopp för dig samtidigt som din varumärkesregistrering gör att du kan stoppa andra från att använda ditt varumärke. 


Du kan också råka ut för att någon annan börjar använda ditt ej registrerade varumärke, och om du inte har det registrerat blir det betydligt svårare för dig att hävda att du har en större rätt till namnet än den andra parten. 


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte där vi hjälper dig med ditt varumärke.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Den optimala guiden för att förstå hur du skyddar ditt varumärke

AvtalsAutomaten hjälper dig att skapa ett eget sekretessavtal. OBS gratistjänst.

Friendly image
Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan