Fråga: Vad kostar det att registrera en domän?
Hej, jag driver ett mindre bolag med en ganska stram budget vilket gör att jag inte hittills har skapat någon hemsida. Jag tror däremot att det hade varit bra för bolaget att ha en domän där kunder kan gå in och få en bättre bild av företaget. Vad kostar det att registrera en domän? Betalar man ett fast pris för att få skydd för alltid eller betalar man en form av årsavgift?
Legalbuddy svarar

Det varierar mycket, men från någon hundralapp till många tusentals kronor. Det skiljer sig även hur olika leverantörer paketerar domännamnen, om det till exempel ingår hosting, DNS eller andra tjänster. Men marknadspriset för en .se domän, till exempel, är runt 170-250 kr/år exklusive moms hos en ”retail registrar” som t.ex Loopia eller Domaininfo.com. Sen får du köpa till hosting och mailhosting till det priset. Hos leverantörer som erbjuder en högra grad av service, autoförnyelse, strategisk rådgivning osv tillkommer några hundralappar per år. Vissa toppdomäner som t.ex .security och .luxury kostar från 30-40.000 kr per år att ha registrerade. Det finns även så kallade Premium Domains under vissa av de nya toppdomänerna som kostar betydligt mer än vanliga domäner under samma toppdomän.  


Hoppas detta besvarade dina funderingar. Om du vill ha hjälp med att skydda ditt varumärke är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att boka ett gratis coachingmöte så hjälper vi dig med din domänhantering.

Prata med en varumärkes- och domänexpert från Portsgroup i 30 minuter (gratis)

Så bör ditt företag jobba med Corporate Domain Management 

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan