Kom igång

Kom igång - Inlogg, lägg till användare och betalning

I denna video går vi igenom hur man kommer igång med Legalbuddy Plus. Logga in med mobilt Bank-ID och personnummer. Lägg enkelt till fler användare som också loggar in med personnummer och mobilt Bank-ID. Under ert företagsnamn längst ner till vänster så hittar ni inställningar, och där finns också er Plan & Betalning. Där hittar ni era fakturor och en betallänk till de som ännu inte förfallit (med möjlighet att betala med kort och Google Pay). Missa inte videos om hur man laddar upp/skapar avtal, juridisk kunskap, hantera dokument och mappar samt hur man skickar över ett avtal för e-signering. Vid frågor så använd gärna chatten, så återkommer vi så fort vi kan.

Juridisk kunskap - Q&A, checklistor och coachingsamtal med jurister

I denna video går vi igenom frågor och svar, whitepapers och checklistor samt hur man bokar ett gratis coachingsamtal med en av våra jurister. Sök i Legalbuddys frågebank eller ställ din egen fråga och få svar inom 3 arbetsdagar. De frågor ert företag ställer sparas lättillgängligt under mina utredningar för att alla i ert team enkelt ska ha tillgång till svaren, även i framtiden. Whitepapers och checklistor innehåller praktisk juridisk kunskap - tex för att underlätta processen vid bolagsstämma eller när man anställer nya kollegor. Behöver ni vidare kan ni boka ett gratis coachingmöte och kolla in på våra juridikpaket till fast pris.

Ladda upp från dator eller skapa nytt avtal från mall

I denna video går vi igenom hur man laddar upp befintliga avtal och hur man skapar avtal från en av Legalbuddys mallar. Om ni har mycket avtal som ni behöver hjälp med att ladda upp så hör av er till oss. Det går att ladda upp filer i pdf och word eller skapa ett avtal i Legalbuddy Plus genom att besvara ett antal frågor.

Mappar, olika behörighet och dela med jurister

I denna video går vi igenom hur ni skapar ordning och reda genom att skapa huvudmappar och undermappar. Ibland kanske inte alla i teamet ska ha åtkomst till alla dokument som ni laddar upp och då kan ni dela dessa mappar endast med vissa utvalda personer - lägg till deras mejladress eller kopiera länken så får dem åtkomst. Om ni vill att alla i teamet ska ha åtkomst till mappen så använder ni "Byt till åtkomst för alla i teamet". Om ni vill ha hjälp med att se över vissa avtal så kan ni välja funktionen "Tillåt åtkomst till Legalbuddys jurister". Inte förrän ni aktivt väljer att dela en mapp eller ett visst avtal så ser vi dem.

Hantera avtal - sätt upp påminnelser och anteckningar

I denna video går vi igenom hur man skapar en bra överblick och utesluter risken att glömma säga upp ett hyreskontrakt eller anställningsavtal. Utnyttja möjligheten att snabbt kunna sortera dina avtal på status, senast ändrat, ägare, motpart och när avtalet upphör. Lägg till påminnelser och anteckningar genom att hantera avtal. Lägg till avtalets slutdatum, vad påminnelsen avser och när påminnelsen ska skickas på mejl till mottagaren. Det är även möjligt att lägga till en anteckning, till exempel om något i avtalet bör ses över eller rättas till. I överblicken syns sedan ikoner för påminnelser (ringklocka) och anteckningar (papper).

E-signering

I denna video går vi igenom hur man skickar över ett avtal för e-signering. Välj starta signering och lägg till information om en ny signeringspart eller välj från kontaltlistan. Det är möjligt att ge signeringsparten roll som organisatör om denne inte ska skriva under utan endast kunna följa processen och få en mejlnotis när parterna signerar. Välj på vilket sätt signering ska ske - mobilt Bank-ID, rita signatur eller SMS - och sätt ett slutdatum. Signeringsparten mottar en länk med inbjudan att granska och sedan signera dokumentet. Skulle det behövas finns det möjlighet att skicka en påminnelse eller återkalla redan påbörjad e-signering.

Förhandsgranska, ändra och spara dina dokument direkt i Legalbuddy

Nu är det möjligt att förhandsgranska, ändra och spara dina dokument direkt i Legalbuddy. Word och pdf-filer kan enkelt förhandsgranskas genom att klicka på dokumentet ni vill visa. Gör ändringar genom att ladda ner dokumentet och arbeta sedan direkt i word-filen. För att komma igång behöver ni hämta Legalbuddys widget (Hämta tillägg —> sök efter ”Legalbuddy”). När ni är nöjda med ändringarna så laddar ni upp det till Legalbuddy genom widgeten. Dokumentet kan sparas som en ny kopia eller som en filversion, vilket passar när ni över tid arbetar och förhandlar fram ett avtal och vill ha tillgång till versionshistoriken där (ändringsdatum och namn loggas). Om ni behöver kan ni alltid återställa dokumentet till en tidigare filversion.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan