28 april 2022

Legalbuddy stänger investeringsrunda och skapar en advisory board

Legalbuddy stänger investeringsrunda och skapar en advisory board

På sin resa mot att bli Sveriges ledande legal tech-företag skapar Legalbuddy en advisory board med välrenommerade namn. Advisory boarden kommer ge bolaget både fart framåt och vara ett roder i de strategiska frågorna.

 

Marknaden för legal tech ökar kraftigt och Legalbuddy fortsätter att vinna mark med sin helhetstjänst för automatiserad avtalshantering och digital affärsjuridisk rådgivning. Efter att nyligen stängt bolagets första investeringsrunda är timingen rätt att tillsammans med en erfaren och kompetent advisory board fortsätta tillväxten. Utöver medgrundare Joel Wickman och Ulf Linden har Dan Castillo, Tomas Gille, Marcus Åvall och Peter Utterström anslutit. Fokus för advisory board kommer att vara att skapa och implementera effektiva strategier för att ta Legalbuddy till nästa steg i att förändra och förenkla affärsjuridiken genom digitalisering.

 

”Vi är stolta och glada över att ha knutit till oss en så prominent advisory board. Särskilt glädjande är att det är flera av våra investerare som valt att ingå i advisory boarden och utöver tillfört kapital även aktivt bidrar med sin kompetens och breda nätverk till vår utveckling” säger Legalbuddys VD Joel Wickman.


Dan Castillo är affärsängel med bakgrund som medgrundare av onlineraketen OnlinePizza som efter en snabb expansion köptes upp av matjätten Delivery Hero. Som investerare har han varit framgångsrik i flertalet scale ups inom tech. Med sin gedigna erfarenhet både som framgångsrik entreprenör och investerare tar Dan med sig värdefulla perspektiv och erfarenheter till Legalbuddy.


Tomas Gille kommer från Northvolt och är ansvarig för etableringen av nya fabriker. Som en av de första anställda har han från start bidragit till en tillväxtresa som saknar motstycke i Sverige. Tomas har även en gedigen erfarenhet inom strategiarbete från McKinsey & Company vilket är välkommet i den fas som Leglbuddy befinner sig i.


Peter Utterström är advokat och tidigare Managing Partner på Advokatfirman Delphi. Med nästan 40 års erfarenhet från advokatbranschen är det få som kan mer om hur branschen fungerar och framför allt hur den borde fungera.


Marcus Åvall har en lång bakgrund inom banksektorn, från flera Internationella banker och är idag Head of Nordic Rates Sales på Barclays. Banker är potentiella samarbetspartners till Legalbuddy och Marcus kan branschen utan och innan.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan