Fråga: Marknadsföringslagen i Norge
Några restriktioner i tex antal dagar man får köra en kampanj? Några övriga regler som skiljer sig från marknadsföringslagen i Sverige?
Legalbuddy svarar

Tack för att du vänder dig till oss på Legalbuddy med din fråga. I Norge gäller markedsføringsloven. Den norska marknadsföringslagen liknar i väsentliga delar den svenska marknadsföringslagen, både vad gäller struktur och innehåll.


Enligt 18 § ska företag som i marknadsföringen erbjuder konsumenter en förmån, till exempel i form av rabatter, se till att förutsättningarna för att utnyttja rabatten är tydliga och lättillgängliga. Som en generell regel gäller 2 § markedsføringsloven om god marknadsföringssed som motsvarar 5 § i den svenska marknadsföringslagen. Det finns ingen regel i den norska marknadsföringslagen som anger en viss tidsfrist för hur länge man får bedriva en kampanj. Emellertid kan en kampanj strida mot mer generella bestämmelser om den exempelvis är vilseledande eller på annat sätt otillbörlig. 


Vi har tidigare besvarat frågor om dels när hänsyn måste tas till marknadsföringsrätt i andra nordiska länder (läs mer om det här), dels om förutsättningarna för att göra direktmarknadsföringsutskick i Norden (läs mer om det här). 


Hoppas detta besvarade din fråga. Om du har fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på Legalbuddy och boka in ett gratis coachingmöte.

Prata med en av våra affärsjurister i 30 minuter (gratis).

Plus
Behöver du snabbare svar?
Testa Legalbuddy Plus gratis i en månad och få snabbare svar, möjligheten att ställa frågor privat och tillgång till vår juridiska avdelning.

Behöver du juridiska muskler i din verksamhet?

Testa vår digitala bolagsjurist gratis i 1 månad
- Juridiskt stöd och avtalshantering för företag

Ställ en fråga inom alla affärsjuridiska rättsområden.

Du får en utredning från våra jurister inom 5 arbetsdagar, helt gratis!

Skriv frågan